Artikel di Carian Pertama Google Search 2021 | Meksah.com |


Pengenalan

    Salam Penghabisan Hujung Minggu Semua Pembaca Meksah. Esok Meksah  dah nak mula Kerja. Aha!.. Baca - baca isu semasa Malaysia, betul ke ni PKP sambung lagi? Pening Molek orang Ganu Kata! hahahaha...
    OKlah, Jom lihat apa yang Meksah nak kongsikan pengalaman Meksah dalam beberapa artikel Meksah yang berjaya berada di Carian Pertama Google.

Kualiti

    Ramai Blogger sudah sedia Maklum bahawa Kualiti penulisan adalah penting dalam memastikan Artikel itu boleh Berdaya saing dari segi SEO dan juga Trafik View Pembaca. Tapi bagaimana anda lakukannya? Sudah belajar dan tahu bagaimana?
    Kualiti penulisan yang Google suka anataranya ialah, Penulisan minima 500 Patah Perkataan. Ada yang paling bagus sehingga 3000 perkataan.  Hahaaha.. walaupun panjang, tapi ia adalah bagus untuk artikel berkualiti anda supaya artikel anda berjaya berada di Carian pertama Google.

Niche

    Apakah niche pilihan yang boleh menarik trafik view pembaca? Anda tahu tak? Niche tu apa?
Niche ini adalah bahasa Ringkasnya Apa Tajuk utama sesuatu blog tu.  Maksudnya, seperti Blog Masakan, Blog Percutian, Blog Parenting, Blog Fokus kepada Kesihatan, Blog Fokus Pada Berita dan pelbagai jenis lagi Bentuk Blog. 
    Jadi apakah pilihan Niche anda? Niche yang kebiasaan yang boleh membawa kepada trafik yang tinggi ialah seperti Blog Masakann. Jika anda berminat, boleh la fokus Kepada Blog Masakan.Gambar

    Mesti anda tidak pernah terfikir bahawa Gambar Juga memainkan peranan dalam sesuatu Blog. Ya Gambar memainkan Peranan. Antaranya, Jenis Kualiti Gambar, Jenis File Gambar. Anda boleh cuba pelajari SEO berkenaan Gambar kerana Gambar juga boleh berada di Carian pertama Di Image Search Google.

Tajuk Artikel

    Mesti korang juga baru tahu bahawa tajuk artikel ini kita tak boleh sembarangan letak. Anda harus pelajari Pelbagai SEO dalam cara menulis Tajuk Artikel yang boleh Catch View Pelanggan anda.
    Tajuk artikel sangat memainkan peranan yang penting bagi memastikan TRafik anda meningkat.

Penutup

    Sekian sahaja dari Meksah. Minta maaf kerana terlalu ringkas Penulisan kali ini. Kemudian Nanti Meksah akan pastikan Lagi banyak informasi menarik untuk anda.

>

0 Comments